Du fortjener et baderom du er stolt av. 10 tips til deg som skal å pusse opp.

Sitter du med et utdatert baderom du gjerne skulle gjort noe med? Det er mange ting man bør tenke på før man går i gang med oppussing av badet. Vi gir deg 10 nyttige tips før du går i gang.

1. Planlegg
Veien til et godt og funksjonelt baderom ligger i god planlegging. Er det boligens eneste baderom? Hvor mange personer bor det i boligen, bruk gjerne et tidsperspektiv på 15-20 år når du planlegger rommet.

2. Sett opp budsjett
Badet er et av boligens mest kostbare rom, du har derfor alt å tjene på å sette opp et budsjett før man går i gang med arbeidet. Du bør beregne fra 150.000 kroner og oppover når du skal pusse opp et enkelt bad. Alt avhenger også selvfølgelig av materialvalg og kostnadene på løsningene man velger.

3. Kontakt spesialister i forkant
Foreta en befaring sammen med spesialister av det gamle baderommet før du begynner. Dette gjør at du vil få bedre oversikt over eventuelle skjulte kostnader. En rørlegger har også mye erfaring over hvilke løsninger som er praktisk gjennomførbare. Kanskje er du også nødt til å bytte ut gamle vannrør og sluk i prosessen. Ta kontakt med oss her om du har spørsmål om ditt baderom.

4. Oppvarming
Det aller fleste har i dag varmekabler i baderomsgulvet. Mange gjestetoaletter i eldre boliger har ikke gulvvarme.

5. Innredning og løsninger
Bruk tid på å se etter hvilke løsninger du ønsker deg. Se på bilder av tilsvarende bad for å finne inspirasjon. Dusj på gulv, dusjkabinett, eller frittstående badekar? Dersom det er mange i boligen kan det også lønne seg med doble servanter. Skal interiøret være veggmontert eller gulvmontert? Sørg for at badet ikke blir overmøblert. Du kan også finne mye inspirasjon i kataloger eller på sosiale medier som Pinterest eller Instagram. Tips: Veggmontert innredning gjør det langt enklere å rengjøre badet.

baderom

6. Fliser eller mikrosement som overflate?
Tradisjonelt velger nok mange å benytte fliser både på gulv og vegger når man pusser opp badet. Størrelsen på baderommet er med å bestemme størrelse og retning på flisene. Murmester Dag Arne Nilsen leverer kan også levere mikrosement som overflate til baderom. Dette gir et moderne og eksklusivt uttrykk og kan ha en rekker fordeler. Les mer om mikrosement her.

Bilde: Mikrosement kan gi en veldig tøff og stilren overflate med et moderne og eksklusivt preg.

Mikrosement

7. Belysning
Spotter eller tradisjonell belysning? Å felle inn spotter i taket er en noe mer kostbar affære sammenliknet med en tradisjonell taklampe. Dersom du velger spotter bør du gå for en moderne LED variant med mulighet for «varm neddimming». LED spotter avgir også langt mindre varme sammenliknet med halogenspotter, noe som stiller mindre krav til varmeskjerming. Enkelte LED-spotter kan også monteres direkte i isolasjonen, kontakt elektriker.

Før og etter: Gjør alltid noe med belysningen samtidig som du pusser opp. Dette badet har benyttet mikrosement på alle flater. Dra i slideren for å se før/etter.

8. Hva kan jeg gjøre selv?
Vi anbefaler selvfølgelig at fagfolk tar seg av mesteparten av jobben med å pusse opp badet. Dette er viktig med tanke på forsikringer dersom det skulle oppstå en vannskade i etterkant. Likevel kan du for eksempel bidra med riving av det gamle badet på egenhånd. Husk å stenge av stoppekranen når du river i nærheten av vannrør!

9. Sørg for at badet tilfredsstiller gjeldende normer og regler
Kravene til våtrom har endret seg i takt med utviklingen. Sørg for at badet tilfredsstiller gjeldende våtromsnorm når du først pusser opp. Du kan lese mer om våtromsnormen her.

10. Ventilasjon
Sørg for god ventilasjon. Vurder å oppgradere til fuktstyrt avtrekksvifte dersom du ikke har dette fra før. God ventilasjon er viktig for å trekke fuktig luft ut fra rommet, enten gjennom tak eller yttervegg. Sørg også for spalteåpning i dør slik at frisk luft får mulighet til å komme inn.

 

Se inspirasjonsbilder:

Baderom

Baderomsfliser

inspirasjon - baderom

inspirasjon - baderom

 

Kontakt oss

  • Hvilken type tjeneste gjelder henvendelsen, mur, flis, betong eller annet?
  • Beskriv arbeidet du ønsker pris på eller gi oss beskjed om du ønsker en befaring