Lagde mikrobryggeri i kjelleren

─ Vi hadde en vedkjeller som vi tenkte kunne benyttes til noe mer fornuftig. Siden mannen min Sverre er interessert i ølbrygging falt valget på å lage et dedikert mikrobryggeri i kjelleren, forteller Ingjerd Buen.

Mikrosement på alle flater
Kjelleren i Theodor Fusches vei så i mange år ut som kjellere flest. Bare betongvegger med rom som var lite innbydende til å oppholde seg i. De viste at mye måtte gjøres, men var likevel usikre på hvilke materialvalg som egnet seg best til bruk i kjelleren.

Det var først når vi tok kontakt med Murmester Dag Arne Nilsen at vi ble tipset om å bruke mikrosement som materiale på både vegger, gulv og tak i de forskjellige rommene. Siden dette er et relativt nytt materiale i boligsammenheng, ble kjelleren vår som et slags pilotprosjekt å regne, forteller Ingjerd.

I tillegg til eget bryggerrom pusset de også opp kjellergang, trapp og baderom i kjelleren. I alle rommene ble det benyttet mikrosement på de aller fleste flater.

Dra i slideren for å se før og etterbilde av kjelleren:

Inviterer venner på ølsmaking
Rommet som tidligere ble brukt til lagring av ved fremstår nå som et komplett mikrobryggeri med alt utstyret som trengs for å lage øl av god kvalitet. Kjøleskap, gjæringstanker, ventilasjonssystem, i tillegg til barstoler og bord der det inviteres venner til en hyggelig økt ølsmaking.

Jeg og en kamerat hadde allerede brygget øl i noen år da behovet for et større og mer funksjonelt rom melte seg.  Tidligere gikk mye av tiden til pakking, sjauing og flytting av utstyr, men med eget bryggerrom er det langt lettere å ha glede av hobbyen. I hvert fall når resultatet med bruk av mikrosement ble så bra som det gjorde, forteller Sverre.

Dra i slideren for å se forvandlingen av baderommet:

Når vi ser på resultatet så kan vi ikke annet enn å si oss svært fornøyd med jobben som ble utført av Murmester Dag Arne Nilsen. Vi har fått en moderne og svært funksjonell kjeller som gir hele boligen et solid løft. Bryggerrommet er kanskje prikken over i`en, mener Sverre.

Materiale med mange bruksområder
Formann hos Dag Arne Nilsen avdeling Kongsberg Amin Chapsang har sett en betydelig økning i bruken av mikrosement på boligmarkedet de siste årene. Når kalenderen skriver mars 2020 har bedriften allerede levert fire baderom der materialet benyttes og med enda flere på ventelisten, ser det ut som et materiale som stadig blir mer og mer populært. Mikrosement kan poleres til mange forskjellige utseender avhengig av hvilken finish man ønsker, det fås også i mange forskjellige fargevarianter.

De siste årene har bruken av mikrosement eksplodert og vi ser at bruken av dette materialet virkelig har tatt av i boligmarkedet de siste årene. Med mikrosement får du stilreine og slette overflater helt uten fuger og skjøter. Sementlaget bygger kun 2-3 millimeter, og kan brukes på de fleste underlag.  Siden materialet også er fleksibelt gjør dette det mulig å få betonglignende overflate i eneboliger uten flere tonn påstøp, forteller Amin hos Murmester Dag Arne Nilsen AS.

Skal du pusse opp badet? Klikk her for 10 nyttige tips.

Kontakt oss

  • Hvilken type tjeneste gjelder henvendelsen, mur, flis, betong eller annet?
  • Beskriv arbeidet du ønsker pris på eller gi oss beskjed om du ønsker en befaring